Schenkingsprogramma

Enerzijds zijn er prachtige organisaties die de doelstellingen van Talismanneke in de praktijk brengen. Ze ondersteunen gezinnen en jonge kinderen die door moeilijke tijden gaan omwille van ernstige ziekte, overlijden of andere vormen van verlies en verdriet. Het materiaal dat wij ontwikkelen kunnen ze daarbij goed inzetten om troost en aandacht te bieden, maar helaas hebben ze soms zelf niet voldoende financiële middelen om het (in voldoende hoeveelheid) te kunnen aankopen.

Anderzijds zijn er vele mensen met een gouden hart die via een financiële bijdrage graag een pleister bieden voor dit leed.

Daarom start Talismanneke met een schenkingsprogramma!

Ben je zelf betrokken bij een initiatief dat graag materiaal van Talismanneke wil gebruiken voor de ondersteuning van kinderen, maar ontbreekt het budget. Neem contact op en we kunnen kijken of je in aanmerking komt voor het schenkingsprogramma!

1. Grote Boom (prentenboeken en vouwboekjes) voor Palliatieve Hulpverlening Antwerpen:

PHA (= Palliatieve Hulpverlening Antwerpen) wil een voorraad van 50 x Grote Boom is ziek en 50 x Afscheid van Grote Boom om in de loop van het komende jaar te kunnen meegeven aan families met een palliatieve patiënt.

Inne Leuris van PHA geeft een woordje uitleg: “Vanuit PHA ondersteunen wij regelmatig kinderen die geconfronteerd worden met een palliatieve situatie. Wij hebben een aanbod van lees- en werkboekjes die kinderen kunnen helpen om dingen te begrijpen en er mee om te gaan. “Grote Boom is ziek” en “Afscheid van Grote Boom” behoren absoluut tot onze favorieten. Het is een erg mooi verhaal met prachtige tekeningen. De houtwormpjes, de behandelingen, het bange wachten maar ook de vriendschap en het groeien van een nieuw boompje illustreren alle verschillende emoties en belevingen die een kind kan meemaken in een palliatieve situatie. Het verhaal biedt ook veel mogelijkheden om rond dit thema verder creatief aan de slag te gaan. Wij waren zeer blij met de komst van “Afscheid van Grote Boom”, zodat het verhaal van Snuiter bruikbaar is binnen onze organisatie van palliatieve zorg.”

Stort uw bijdrage op BE70 5230 8036 9225 met vermelding “Gift schenkingsprogramma”.

Met een gift van 40 € schenkt Talismanneke 4 exemplaren van een prentenboek of 20 exemplaren van een vouw- en rouwboekje aan één van deze organisaties.

Een gift vanaf 40€ geeft recht op een fiscaal attest.

Gerealiseerd dankzij de giften aan Talismanneke in het kader van het schenkingsprogramma:

1. Missing You kan voor iedere deelnemer (leeftijdsgroep 6 tot 12-jarigen) tijdens het rouwkamp van 9 tot 16 juli 2017 een koestertas voorzien mét een exemplaar van het prentenboek Toverdruppels en een vouw- en rouwboekje Afscheid van Grote Boom !

Missing You is een organisatie die activiteiten organiseert voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een verlieservaring.

Eline Vanhaverbeke, projectmedewerkster bij Missing You: “Het gebruik van prentenboeken is voor onze werking een grote meerwaarde. Aan de hand van het prachtige boek “Toverdruppels” en het zakboekje “Afscheid van Grote Boom” kunnen we samen met de kinderen aan de slag. We geven de deelnemers van het kamp ook een mooi en duurzaam koesterpakket mee, zodat ze ook thuis verder aan de slag kunnen en dit hun kan sterken in het omgaan met hun verliesverhaal op langere termijn. Het is prachtig dat de kinderen de gebruikte prentenboeken daarin kunnen terugvinden.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *