Geliefde kleuterjuf overleden

De zorgcoordinator van een Montessorischool uit Delft (Nederland) contacteerde Talismanneke toen bleek dat een geliefde kleuterjuf zeer ernstig ziek was en niet meer beter zou worden. Ze wilde graag iets uitwerken om de kleuters hierbij te betrekken en vond houvast bij de boeken “Grote Boom is ziek” en “Toverdruppels“.

Er volgde een e-mailuitwisseling met de zeer betrokken zorgcoordinator, waarbij we vooral suggesties deden en aanmoedigden om zelf creatief aan de slag te gaan.

Op 8 mei overleed de juf, maar ze liet mooie herinneringen achter, die veel troost kunnen bieden. Zij zal een speciaal plekje houden, zowel bij de collega’s als bij de kinderen.

Voor de kinderen werd een prachtige aandachtstafel ingericht met de figuren uit de verhalen. De “grote boom” hing vol met zelfgemaakte troostengeltjes. Elk kind (van haar klas) heeft een troostengeltje mee naar huis gekregen. Dit werd erg gewaardeerd door de ouders.AandachtstafelJanVermeerschoolDelft

Het verdriet is groot, maar er is ruimte om samen te rouwen en dat brengt leerkrachten en kinderen op deze school dichter bij elkaar. Voor de kleuters is het bovendien een bijzondere kans om te leren omgaan met verdriet, een vaardigheid die niet op het curriculum staat maar van grote waarde is in het leven!

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Grote Boom is ziek, Nieuws, Toverdruppels en getagd , , , , , , , , .

REACTIES

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *