Concerttournee “Verre van Weg”

Via de Gezinsbond kregen we informatie over dit concert. Onze vzw Talismanneke zit niet in de organisatie. Dit neemt niet weg dat we dit initiatief van harte ondersteunen en graag willen delen met ons publiek. Als geen ander weten we dat verlies, verdriet en rouw bespreekbaar maken o-zo-belangrijk is. Deze concerttournee willen dan ook niet aan jullie neus laten voorbij gaan.

Van september tot december organiseert de Gezinsbond een concerttournee met Mira.
Deze zangeres verliest in 2014 haar ongeboren dochtertje. Geconfronteerd met de moeizame omgang van onze samenleving met rouw en geïnspireerd door de troost van muziek, maakt ze dit concert voor de Gezinsbond. ‘Verre van Weg’ is een reis langs muzikaal erfgoed van onze planeet. We (her)ontdekken een schat aan liedjes, die toont hoezeer wij mensen -doorheen tijd en ruimte- muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.

Vooraf wordt een montage geprojecteerd van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert, met getuigenissen over de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte. Na elk concert (met uitzondering van Diest) stellen de partners (Berrefonds, Boven de Wolken, Met Lege Handen, Fara, Sterrenkinderen, Lost&Co, Cocona) zichzelf voor op de verschillende stands en kan men met hen in gesprek gaan.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.