Kom jij in actie voor onze warmste week?

Fijn dat we ook dit jaar weer als goed doel werden geregistreerd voor De Warmste Week.

 

Vind je het net als ons belangrijk dat kinderen op hun eigen niveau betrokken worden bij de tegenslagen die in hun directe omgeving gebeuren? Vind je ook dat ouders, leerkrachten en andere verzorgers steun verdienen bij het bespreekbaar maken? En wil je hier een steentje toe bijdragen?

 

Dat kan al met een kleine stap: Een actie opzetten voor de Warmste Week!

 

Je kan gewoon in je straat cupcakes verkopen, je laten sponsoren voor een sportprestatie, een voorleesmarathon houden, je kasten opruimen en een garageverkoop houden ten voordele van Talismanneke… Bedenk wat je gaat doen (of laat je hieronder nog inspireren door de acties van vorig jaar) en registreer vanaf 18 september je actie. Wil je graag wat promotiemateriaal? Laat dan ook je actie aan ons weten.

 

Wat doen we met je geld?

Waar mogelijk leveren we boeken en materialen aan organisaties en vzw’s die werken met kinderen die extra steun en troost kunnen gebruiken omwille van een ernstige zieke of net overledene in de familie. Op vraag geven we lezingen aan volwassenen (over hoe prentenboeken kunnen helpen om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken) en verzorgden voorleesmomenten aan kinderen (om hen woorden aan te reiken over verdriet, troost, ziekte en dood). We bieden troostpost van de Tranenfee aan, voor kinderen die door ziekte, rouw of ander groot verdriet een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tenslotte reiken we door middel van deze website en thematische nieuwsbrieven informatie, tips en tools aan voor volwassenen om kinderen door moeilijke gebeurtenissen heen te loodsen.

 

Acties tijdens De Warmste Week van 2018

Vorig jaar waren we heel blij met De Boomhut (Freinetschool in Alsemberg). Tijdens hun Warmste Markt verkochten ze koekjes en allerlei knutsels, zoals kleine geluksbrengers ten voordele voor Talismanneke. Ook organiseerden ze een gezellige Warmste Wandeling. Yoga Balance kwam met een Warme Yogaspecial for life. De opbrengst van twee sfeervolle yogasessies werd geschonken aan onze vzw. Tenslotte was er een meisje die regenboogarmbandjes verkocht. Haar lievelingskleur zorgde voor de naam van de armbandjes, die ook perfect past bij onze tranenfee. Fijne acties waar we nog steeds met dankbaarheid aan terugdenken.

Wil je nog meer inspiratie? Snuister dan zeker eens rond tussen de vele acties op de website van de Warmste Week.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.