“Hoe lang moet ik nog in mijn elleboog hoesten?”

 

Corona begint de wereld langzaam maar zeker te veroveren, stil te leggen ook. Bizar en onwezenlijk, al die maatregelen, reacties, adviezen, meningen… Ook voor kinderen is het leven nu echt anders geworden. Velen beginnen aan een raar lang weekend. “Wanneer gaan we weer naar oma en opa?” – “Hoe lang moet ik nog in mijn elleboog niezen?”

Fijn om te zien dat ook de solidariteit en vindingrijkheid de wereld rondreist. We verzamelden enkele inspirerende creaties en schrijfsels voor jullie.

 

Eline Claeys (werkt voor Het Raster vzw) schreef ‘De Corona’s op gezinsvakantie’ voor kleuters (met en zonder autisme). Het verhaal gaat niet over het ziek worden zelf, maar geeft een simpel antwoord op de vragen die kinderen kunnen hebben. Als volwassene kan je zelf het verhaal voorlezen tijdens het filmpje.

Op onze facebookpagina deelden we het bericht van Mijn gouden traan al eerder. Een verzameling van tips over hoe je best reageert op vragen van kinderen. Ook op www.zitdazo.be vind je een overzichtelijke oplijsting van hoe je handig en bewust het gesprek met je kind(eren) kan aangaan.

En zoek je een manier om oudere kinderen die blijven vragen niet met hun honger te laten zitten? Fabien van der Ham (specialist Filosoferen met kinderen) legde de opvallendste stellingen over het Coronavirus voor aan een groep kinderen van 11 jaar. Ze laat ons meegenieten van het prachtige gesprek dat volgde.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.