Activiteit

Studiedag Richtlijn Euthanasie

Naar aanleiding van het verschijnen van een richtlijn voor euthanasie voor hulpverleners in Vlaanderen zet vzw Heidehuis een studiedag op in samenwerking met 4 hogescholen (Howest, Vesalius, ZoWe en Vives) uit de regio waar de richting verpleegkunde aangeboden wordt.

Tijdens de studiedag wordt er lang stil-gestaan bij de juridische aspecten rond euthanasie, want er blijken toch zaken voor interpretatie vatbaar. Juriste mevrouw Sylvie Tack maakt het publiek hierin wegwijs en neemt ook ruim de tijd om vragen te be-antwoorden. In de namiddag hebben Dr. Niek Vervaeck, Veerle Coupez (verpleegkundige) en Griet Gobyn (psycholoog) het over de rol van de verschillende disciplines bij een euthanasie. Het ganse traject, van vraagstel-ling tot eventuele uitvoering komt aan bod. De bijdrage van de arts, de verpleegkundige en andere zorgverstrekkers in de verschil-lende fases wordt dus ook belicht.

Klik verder voor het volledige programma of om in te schrijven.
Ken je mensen die geïnteresseerd zouden zijn in deze studiedag? Laat het hen zeker weten!


Talismanneke zal er zijn. Mét een boekenstand, waarvoor we vzw Heidehuis heel dankbaar zijn. Want als er over euthanasie gesproken wordt kan “Een warm dekentje”, het laatste prentenboek dat Nathalie schreef, niet ontbreken.

Info
Datum:
18 februari 2020
Van:
09:00
Tot:
16:30
Locatie:
Zaal Daverlo
 
Dries   2
 
8310   Assebroek
Organisator:
vzw Heidehuis