Verhaal

De wensbloem

“De wensbloem” is een ontroerend verhaal dat jonge kinderen helpt vat te krijgen op de verwarrende gevoelens die een plotse dood met zich mee brengt.

“De wensbloem” is het vierde verhaal rond het figuurtje Snuiter en gaat over de ontreddering die volgt na een onverwacht overlijden van een naaste, een heel andere situatie dan wanneer iemand na een slepende ziekte overlijdt (daarvoor werd in 2015 “Afscheid van Grote Boom” gemaakt als aanvulling op “Grote Boom is ziek“).

Iedereen is verdrietigAmper een paar dagen na Kago’s verjaardagsfeest gebeurt er een vreselijk ongeluk. Snuiters vriend was op het verkeerde moment op de verkeerde plek en nu is hij dood. Plots moet het leven verder zonder Kago en dat valt niet mee voor zijn vrienden. Door het ongeluk kijkt Snuiter anders naar de dingen om hem heen. Hij is bang om te gaan slapen en vraagt zich af of het misschien mis ging door de wensbloemen die hij Kago voor zijn verjaardag gaf? Gelukkig brengt de wijze Oehoe raad…

De wensbloem” is een broos verhaal dat kinderen houvast kan bieden na een onverwacht overlijden.

Volgens het vaste recept van de kinderboeken van Talismanneke heeft ook dit boek achteraan een praktisch luik met inspiratie om jonge kinderen te leren omgaan met de dood en het vreselijke gemis. Met onder meer vernieuwende ideeën voor rouwrituelen op maat van kinderen, gaande van rookbrieven tot herinner-slingers. Zo zijn er zeker alternatieven te vinden voor het oplaten van heliumballonnen, want hoe mooi dit symbolische gebaar ook is, de ballonnen zijn niet goed voor het milieu en de dierenwereld en voor Talismanneke is respect voor mens en milieu erg belangrijk!

doepaginaBladeren in De wensbloemHet prentenboek is vanaf 1 maart 2016 verkrijgbaar bij uitgeverij Abimo/Pelckmans.

“De Wensbloem” heeft net als alle andere boeken van Talismanneke een eigen bord op Pinterest.

Recensies:

“Wat een prachtig boek. Het gaat over dood, verdriet, boosheid, schuldgevoel en troost. De tekeningen zijn heel duidelijk en mooi. Een aanrader.” [Levamentum]

“Prachtig boek! Een mooi verhaal en een doe-gedeelte. Ik ben geïnspireerd door de mooie ideeën voor rituelen die worden gegeven.” [Mijn Gouden Traan]

“Dankbaar voor dit mooie boek, dat ons ondersteunt bij het bespreekbaar maken van onderwerpen die soms door volwassenen moeilijker worden gemaakt dan dat ze werkelijk zijn. Ik wens ieder kind dat geconfronteerd wordt met ziekte en verlies een prachtig boek van Snuiter toe.” [Pret-letters]

Broertjes en zusjes van marie-Alixe lezen De Wensbloem

Via deze link vind je een overzicht van alle berichten over De Wensbloem op deze site.

 

Technische fiche
Titel:
De Wensbloem
Auteur:
Nathalie Slosse
Illustraties:
Rocío Del Moral
Formaat:
23,7 x 27,6 cm
Omvang:
40 blz
Uitgeverij:
Abimo / Pelckmans
Info:
gedrukt op FSC gelabeld papier
ISBN:
9789462344983
Indicatieve prijs:
14,95

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Tineke Garthoff
  Geplaatst op 3 april 2016 om 21:17 | Permalink

  Wat een geweldig boek. Toen ik 4 jaar was is mijn vader plotseling door een ongeluk om het leven gekomen. In 1955 was er nog geen begeleiding of opvang voor kinderen en mijn moeder had haar eigen verdriet. Ik wil dit boekje aanschaffen voor mijn kleinkinderen in de leeftijd van 11-9-7-4 en 1. Hopelijk is het niet nodig, maar zo wel, dan kan ik mijn kleinkinderen de juiste steun bieden. Diepe dank aan de schrijfster van dit boek!

 2. Hutsebaut Anja
  Geplaatst op 10 maart 2016 om 19:11 | Permalink

  Beste,
  Heb altijd gehoopt dat ik zelf ooit een prentenboek zou kunnen brengen als eerbetoon aan haar. Maar hoe? Hoe breng je zo’n lief, mooi meisje tot leven in een prentenboek. Ik ben dan ook bijzonder blij dat het prentenboek er gekomen is….Dit is zo mooi….Wat zou ze trots zijn.
  Anne-Julie is het al tot twee keer toe in mijn klas komen brengen. Maar tot nu toe kon ik het niet lezen. De prenten bekijken, de foto’s…maar het verhaal lezen. Ben er nog niet klaar voor. Ik ga het zeker kopen voor in mijn persoonlijke Marie-Alixe koffertje en als de tijd daar is, zal ik het lezen.
  Bedankt voor dit mooie boekje…
  Veel liefs, voor altijd juf van Marie-Alixe x

 3. Juf Jessica
  Geplaatst op 10 maart 2016 om 10:57 | Permalink

  Een aanrader voor iedereen !!!
  Prachtig verhaal, zo mooi verwoord en hele mooie prenten. Gebaseerd op een prachtig lief meisje en haar enorm warm en sterk gezin!