Verhaal

Meneer Poot zoekt werk

In tijden van economische crisis is verlies van werk helaas een realiteit waar velen mee geconfronteerd worden. Kopzorgen over werkloosheid wegen vaak op heel het gezin. Ook jonge kinderen ontsnappen niet aan de gespannen sfeer die de situatie thuis met zich mee brengt. Vaak worden kinderen echter over het hoofd gezien of bewust buiten deze “grote mensen problemen” gehouden.

Met Meneer Poot zoekt werk brengt het duo Slosse – Del Moral een derde boek uit dat zich afspeelt in het wereldje van Snuiter. En opnieuw wordt een moeilijk thema -dit keer werkloosheid-  toegankelijk gemaakt voor jonge kinderen.

Het prentenboek is een uitnodiging om positief aan de slag te gaan met het thema en niet bij de pakken te blijven zitten!

Meneer Poot, Flappie’s papa, verliest plots zijn werk als graver.
Snuiter en Flappie merken dadelijk hoe lastig dat is voor Meneer Poot. De zoektocht naar nieuw werk is een hele opgave. Maar de steun en bewondering van de kinderen helpen Meneer Poot met reuzensprongen vooruit!

Achter in het boek ontdek je het werkkoffertje van Flappie, vol ideeën voor knutselwerkjes en spelletjes.

Kijk bij de extraatjes voor meer materiaal om aan de slag te gaan met Flappie’s werkkoffertje, zoals een verklarende “werk”woordenlijst, beroepenfoto’s en inspiratie voor sollicitatieproeven!

Uiltjesklasverzorging“Meneer Poot zoekt werk” is een leuk en vernieuwend uitgangspunt voor in de (kleuter)klas. In de Uiltjesklas van juf Debbie werd bijvoorbeeld een hele week gesolliciteerd. De kleuters vertelden thuis vol enthousiasme over de proeven en showden hun sollicitatieboek. De woord van de dag kaarten en het sollicitatieboek van juf Debbie kan je voor eigen gebruik als PDF downloaden (ook te vinden bij Talismanneke – Extraatjes)!

Talismanneke vond in de VDAB een logische partner om dit boek bij de doelgroep bekend te maken.

Bij de lancering van het prentenboek, maakte de nieuwsdienst van de VRT een mooie reportage. Neem eens een kijkje op de pagina met de reportages.

Recensies:

Je kan ook hier alle berichten over Meneer Poot lezen. Of neem een kijkje bij onze doe-ideetjes voor creatieve verwerkingsmethodieken.

Technische fiche
Titel:
Meneer Poot zoekt werk
Auteur:
Nathalie Slosse
Illustraties:
Rocío Del Moral
Formaat:
23,7 x 27,6 cm
Omvang:
40 blz
Uitgeverij:
Abimo
ISBN:
978-94-6234-093-0
Indicatieve prijs:
17,00 €

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *