Verhaal

Per ongeluk

‘Per ongeluk’ is een herkenbaar verhaal over onbedoeld schuldig zijn en de worsteling voor slachtoffer en veroorzaker om weer verder te gaan.

gebarstenei
De vrolijke stemming bij de vijver slaat helemaal om wanneer Snuiter per ongeluk een van de eieren van Mama Eend laat vallen. Snuiter is bang voor de gevolgen. Hij schaamt zich ook. Wat zou hij graag de tijd terugdraaien, maar wat gebeurd is, is gebeurd. Gelukkig krijgt Snuiter de kans om het goed te maken met de eendjes en helpt iedereen elkaar verder.

Met de tips en doe-ideetjes van Kroosje achter in het boek kunnen jonge kinderen onder begeleiding actief aan de slag om veerkracht te ontwikkelen.Doe-gedeelte Per ongeluk

Moderator Forum voor herstelrecht en bemiddeling werkte mee aan dit boek vanuit de overtuiging dat een boek over slachtoffer en dader, over schuld- en schaamtegevoelens en over herstel erg belangrijk en ondersteunend kan zijn voor kinderen en families betrokken bij een conflict: “We vinden het erg belangrijk dat kinderen al van jongs af aan leren omgaan met conflicten en de gevoelens die daarbij horen en dat ze ook leren hoe ze zelf kunnen bijdragen tot een oplossing.”

Ontdek de eerste pagina’s uit het boek…

 

“Ik gebruik het boek heel graag omdat het juist die ondergrondse gevoelens naar de oppervlakte brengt. Een juweeltje!”

(Rebecca Dabekaussen van Blijvend Verbonden, rouw- en verliesbegeleiding)

Recensies:

 

Via deze link vind je een overzicht van alle berichten over Per Ongeluk op deze site.

Technische fiche
Titel:
Per ongeluk
Auteur:
Nathalie Slosse
Illustraties:
Rocío Del Moral
Formaat:
23,7 x 27,6 cm
Omvang:
40 p
Uitgeverij:
Van Halewyck
Info:
Gedrukt op FSC gelabeld papier
ISBN:
978-94-6131-552-6
Indicatieve prijs:
17,00 €

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Prentenboek.nl
  Geplaatst op 16 mei 2017 om 10:01 | Permalink

  Per Ongeluk is een aangrijpend en goed geschreven verhaal met fraaie illustraties. De dader en slachtoffer rol is ingewikkeld en dit prentenboek maakt dit op een fijne manier inzichtelijk voor basisschoolkinderen. De hele serie van Snuiter is trouwens de moeite waard om moeilijke onderwerpen te bespreken met kinderen. Een aanrader voor thuis of op school!

 2. Tine N
  Geplaatst op 9 mei 2017 om 11:46 | Permalink

  ‘Per Ongeluk’ is een prachtig boekje! Mijn dochter van 4 vraagt heel vaak om ‘het boekje van Snuiter’ te lezen, en ik zie dan dat ze er echt mee bezig is. Ze stelt dan ook heel veel vragen. Ik hoor haar soms tijdens het spelen of doorheen de dag ook dingen zeggen of naspelen uit het boekje. Als ze verstoppertje speelt, zegt ze soms dat ze zich zoals Snuiter onder de blaadjes gaat verstoppen, of als ze bij opa eieren gaat rapen, zegt ze dat ze heel voorzichtig moet zijn dat ze niet – zoals Snuiter – het ei per ongeluk laat vallen. Ik hoor haar soms ook aan haar zusje (van 2) zeggen dat ze sorry moet zeggen, ook al is dat niet leuk “want het is belangrijk”.

  Het boekje is – los van de mooie boodschap – ook prachtig, met hele mooie tekeningen, waardoor ook mijn dochter van 2 er heel veel plezier aan beleeft.

  Ik vind zelf de tips achteraan ook fantastisch. We hebben er voorlopig nog niet heel veel mee gedaan, maar gaan dat zeker nog doen.

  Het is voor mij ook een eerste kennismaking met Talismanneke, en ik ga het zeker onthouden voor als mijn kinderen – of andere kinderen uit de omgeving – geconfronteerd worden met moeilijke gebeurtenissen of omstandigheden. Ik ben zeker dat kinderen op zulke momenten heel veel aan de Snuiter-boeken kunnen hebben.

 3. Geplaatst op 17 april 2017 om 20:32 | Permalink

  Goed te gebruiken voor kind dat geraakt is omdat het iets kapot maakte!

 4. Geplaatst op 20 maart 2017 om 19:44 | Permalink

  Het boek is prachtig, zowel het verhaal als de illustratie. Zeker een aanrader!