Verhaal

Troostpost van de tranenfee

Wanneer kinderen laten weten wat hen droevig maakt, mogen ze rekenen op persoonlijke aandacht van de tranenfee om hun verdriet wat te verzachten…

In deze digitale tijden is de post die de postbode brengt -ook wel eens snail-mail genoemd- op zich al een bijzondere gebeurtenis geworden. Wanneer iemand de tijd nam om een postzegel te plakken en iets naar een postbus te brengen, zijn we extra geprikkeld om te ontdekken wat die persoon ons te melden heeft.

Een brief of een pakje dat in je brievenbus valt, klik of swipe je niet zomaar weg. Je maakt er even tijd voor. En tijd is aandacht… precies wat nodig is wanneer je verdrietig bent! Dat maakt de traditionele post tot een ideale manier om even stil te staan bij verdriet en troost.

“Troostpost van de tranenfee” is bedoeld voor kinderen die met verdriet te maken krijgen. Dat kan gaan over het verlies van hun favoriete knuffel, de nieuwe situatie in huis, de ziekte van oma, een knallende ruzie met een vriendinnetje of de dood van de buurman. Net zoals de dieren in het prentenboek Toverdruppels hebben ook kinderen om uiteenlopende redenen verdriet…

De inhoud is telkens uniek en wordt afgestemd
op het verdrietige kind dat contact opnam.

Je weet dus niet van tevoren wat je precies zal ontvangen, maar troostend is het alleszins!

Dankzij de creatieve inzet van vrijwilligers vliegen er onder meer zachte tranenfee-popjes uit om toverdruppels op te halen bij verdrietige kinderen.

Wat moet je doen?

Stuur je tekening, briefje of voor de allerkleinsten een toverdruppel-flesje met wat kleur naar Talismanneke (eventueel met een begeleidend briefje voor extra uitleg van een volwassene) naar…

Blijdschapstraat 6, 1070 Brussel (als je in België woont)

Westerweg 266, 1815 JK Alkmaar (als je in Nederland woont)

en vergeet vooral niet het adres te vermelden waarop de troostpost mag bezorgd worden (er wordt ook troostpost verstuurd naar klasgroepen).

Flyertjes ‘Troostpost van de Tranenfee’

Organisaties en leerkrachten kunnen via het contactformulier de flyertjes aanvragen om mee te geven aan kinderen die het lastig hebben omwille van een verdrietige situatie. Of ze kunnen het in de rouwkoffer stoppen of tussen de pagina’s van het prentenboek Toverdruppels verstoppen. Zo helpen ze de tranenfee om de weg te vinden naar huisjes waar toverdruppels moeten opgevangen worden.