Archibal de Boekenworm

We vinden het fantastisch om kinderen te helpen in hun ontwikkeling door te werken met prentenboeken, maar we zijn ook bekommerd om de planeet die we zullen achterlaten voor diezelfde kinderen. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat er geen bossen onherstelbare schade oplopen voor het maken van die mooie boeken.boek en logboek

Archibal de Boekenworm is een sensibilisatiecampagne in samenwerking met FSC België, hét label om zeker te zijn dat het papier van duurzame afkomst is.

Dankzij de steun van diverse partners, maar in het bijzonder Tetrapak en ArjoWiggins kon dit project in 2014 gerealiseerd worden.

Archibal heeft een eigen webstek: www.archibal.org. Daarnaast verzamelt hij ideeën en titels van kinderboeken met een FSC label op Pinterest en je kan ook zijn vriendje worden op Facebook, zo blijf je zeker op de hoogte van het laatste nieuws.

Het educatieve materiaal kan (gratis!) aangevraagd worden door scholen en bibliotheken. Het bestaat uit een prentenboek en een logboekje voor kleine boekenwormen.

De ontmoeting met Archibal wordt voor kinderen onvergetelijk, wanneer hij zelf (samen met schrijfster Nathalie Slosse) komt vertellen over zijn avontuur in het oerbos. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via de website van Archibal.

HandpopArchibal

Recensies

  • Pluizer

    promoteam

    Voor iedereen die van boeken én van bomen houdt!