Werkgroep Verder evalueert “De visjes van Océane”

Logo werkgroep verderNa een jaar werd het prentenboek “De visjes van Océane” door Werkgroep Verder geëvalueerd.

Het besluit van die evaluatie luidt als volgt:

De Visjes van Océane is duidelijk een boek dat zeer bewust aangekocht wordt met het doel het te lezen en te gebruiken. Alle respondenten hebben het gelezen en zelfs de mensen die het nog niet gebruikt hebben, geven aan dat ze dat zeker zullen doen zodra de situatie daar geschikt voor is.

Over het algemeen wordt het boek zeer goed onthaald: het maakt een gesprek met jonge kinderen gemakkelijker en ook de praktische activiteiten op het einde van het boekje helpen om aan de slag te gaan met kinderen.

Mensen kiezen ook zeer bewust het moment waarop ze met het boekje aan de slag gaan: als ze het zelf aankunnen om het gesprek aan te gaan en als ze merken dat het kind zelf met vragen zit.

De leeftijdsgroep van de kinderen wordt wel breder genomen dan wij zelf gezien hadden: waar wij vooropstellen dat het boek geschikt is voor kinderen van 4 tot 7 jaar, blijkt het gebruikt te worden tussen 5 en 12 jaar.

Het volledige verslag van de evaluatie kan gelezen worden via hun website.

Dit bericht is geplaatst in De visjes van Océane, Nieuws en getagd , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *