“Grote Boom is ziek” beoordeeld op bol.com

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren zeer fijn hulpmiddel in moeilijke tijd

20 maart 2013 | Door: sslv | 30-39 jaar

Nadat bij mijn vrouw borstkanker werd geconstateerd was ik zoekende naar een manier om dit te bespreken en begrijpelijk te maken voor onze dochter (3 jaar). In boekwinkels kwam ik weinig tegen, op internet en in het informatiecentrum van het ziekenhuis (AVL) meer. Groot verschil met alle andere boeken vind ik dat dit boek weinig tekst bevat bij de voor zichzelf sprekende (pagina vullende) afbeeldingen. Hierdoor kunnen jonge kinderen veel van het verhaal zelf begrijpen. Ook fijn: de tekst die er in staat is eenvoudig geschreven. Niks geen jargon of medische termen, gewoon lekker begrijpelijk als je nog niet zo veel woorden kent.
Sinds we het boek in huis hebben is het favoriet (ja, dat klink raar, maar toch..) van onze dochter. Met name in periodes waarin het slechter gaat met mama pakt ze het er zelf bij om er meerdere keren per dag uit voor gelezen te worden.
Dingen die anders zijn dan normaal (mama die steeds minder haar heeft en veel slaapt) zijn te koppelen aan het verhaal van Grote Boom (verliest zijn blaadjes en voelt zich moe). Het boek helpt ons (en opa’s en oma’s) het ziek zijn te bespreken met onze dochter en haar te laten zien wat ze kan doen als mama zich ziek voelt.
Kortom, zware kost wordt op een eenvoudige, begrijpelijke manier gebracht met een positief perspectief. Bedankt voor dit boek!

Pluspunten: Leerzaam, Mooi vormgegeven, behulpzaam

Dit bericht is geplaatst in Grote Boom is ziek, Nieuws en getagd , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *