De Bleekweide werkt met onze prentenboeken!

‘De boekjes van Nathalie zijn zeer bruikbaar in zowel therapeutische context, als in de huiskamer. Op een warme, integere, betrokken wijze worden moeilijke onderwerpen als zelfdoding, verdriet, ziekte,… aangeraakt. Eigen aan deze boeken is de nadruk op het normaliseren van gevoelens. Verdriet, schuld, boosheid,… worden niet uit de weg gegaan maar op zeer concrete en verhelderende wijze verteld. Er worden zelfs handvaten meegegeven zodat de lezer zelf aan de slag kan met zijn emotionele binnenwereld. Wij van de Bleekweide kijken alvast uit naar meer!’

Deze fijne commentaar kregen we vanwege De Bleekweide.boekLutCelie

De Bleekweide is een vereniging en een concrete plek in Gent waar kinderen, jongeren en volwassenen terecht kunnen als ze vastlopen door een verlieservaring. De plek kreeg bekendheid o.m. door de TV-reeks waarin we een blik binnen de muren van De Bleekweide konden werpen. Er verscheen eveneens een boek bij de reeks van Lut Celie “Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren”.

De prentenboeken “Grote Boom is ziek”, “Toverdruppels” en “De visjes van Océane” sluiten nauw aan bij hun werking, vandaar dat we eens gepolst hadden naar hun mening over deze boeken en uiteraard zijn we zeer blij om te horen dat ze ook bij hen in de smaak vallen!

 

Dit bericht is geplaatst in De visjes van Océane, Grote Boom is ziek, Nieuws, Toverdruppels en getagd , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Karin Genijn
    Geplaatst op 2 november 2013 om 15:06 | Permalink

    De boekjes ‘Grote boom is ziek’, ’toverdruppels’ en de ‘visjes van Océane’ staan hier allemaal op mijn boekenplank. Ze zijn breed inzetbaar. Ik gebruik ze zowel op school als in mijn privépraktijk bij gesprekken met kinderen die zich herkennen in de gevoelens, twijfels, vragen,…van de hoofdpersonages uit de boekjes. Daarna gaan we creatief aan de slag om de thema’s waarover sprake is nog verder uit te diepen. Zonder belerend te zijn, openen de boekjes heel wat perspectief rond verdriet en verlies. En taboes doorbreken, daar ben ik als verliescouncelor echt wel voor te vinden. Verder vind ik het erg sterk van de schrijfster om eigen ervaringen positief om te buigen in lectuur voor kinderen. Zelf probeerde ik dat ook te doen met mijn boek ‘schooltas vol verdriet’. Moeilijke thema’s worden zo vanuit ervaringen gedeeld met een breed publiek. Succes nog met jullie initiatieven.

  2. Isabelle Winten
    Geplaatst op 23 oktober 2013 om 19:52 | Permalink

    Ik vind dit een zeer mooi boek.