NBD Biblion over De visjes van Océane

Prentvertelling waarin het meisje Océane bij opa van het aquarium geniet. De zes vissen zijn haar vriendjes. Océane geeft de vissen eten en praat met ze. Op een dag schrikt ze heel erg als ze ziet dat een visje met een boog uit het aquarium springt. Hij kan nog net gered worden. Enkele dagen later ligt hij echter dood onder de kast. Gelukkig kan ze er samen met opa over praten. Ze proberen na te gaan waarom het visje toch steeds uit het aquarium wilde springen. Ze nemen afscheid van het visje en bedenken een manier waardoor het visje nog een beetje bij zijn vriendjes is. Zorgvuldig vormgegeven uitgave op initiatief van de Werkgroep Verder, een Vlaams kenniscentrum die zorg, hulpverlening en ondersteunende activiteiten initieert in het kader van rouwverwerking bij zelfdoding. De zacht gekleurde illustraties geven het verhaal goed weer en zijn dik, zwart omlijnd. De tekst is gedrukt in een zwarte letter op een witte ondergrond. Het verhaal eindigt met een brief van een van de andere visjes. Achterin staan tien activiteiten om samen met jonge kinderen te doen bij rouwverwerking. Deze liefdevolle prentvertelling vol verbeeldingskracht levert een bruikbare en respectvolle bijdrage aan het leren omgaan met de dood. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Deze bespreking staat opgenomen in de database van NBD Biblion. NBD Biblion publiceert jaarlijks ruim 20.000 aanschafinformaties (korte besprekingen) van nieuw verschenen en pas herdrukte Nederlandse fictie en non-fictie, audiovisuele materialen, bladmuziek en vreemdtalige fictie. De aanschafinformaties zijn te vinden via bibliotheekwebsites.

Dit bericht is geplaatst in De visjes van Océane, Nieuws en getagd , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *