Kinderboeken over kanker

De Stichting tegen Kanker heeft al enige tijd bijzondere aandacht voor het communiceren met kinderen over kanker. Dit heeft ook de Liberale Mutualiteit opgepikt en besteedde dus ruim aandacht aan het onderwerp in het laatste nummer van het ledenblad van Oost-Vlaanderen. De boekjes van Nathalie Slosse komen op verschillende manieren aan bod in het artikel.

Katleens Schiepers, projectleider psychologische steun bij de Stichting tegen Kanker, wijst in het artikel op het belang van kinderboeken als hulp om kanker bespreekbaar te maken. “Grote Boom is ziek” wordt al langer door de Stichting aanbevolen als geschikt hulpmiddel om kinderen bij de ziekte te betrekken, sinds kort hebben ze ook “Toverdruppels” op hun boekenlijst opgenomen. De boekenlijst is terug te vinden via hun pagina over kindvriendelijk communiceren. LibMutinterv

Het volledige artikel inclusief het interview met Nathalie Slosse is te lezen in de PDF versie van het tijdschrift op de website van de Liberale Mutualiteit.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Grote Boom is ziek, Nieuws, Pers, Toverdruppels en getagd , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *