Knutsel je eigen tranenfeetje

De zorgenpoppetjes zijn een bekend hulpmiddeltje om kinderen van hun zorgen, angsten of verdriet te bevrijden, overgewaaid uit Guatemala. De legende vertelt dat wanneer je een probleem hebt je dat aan een zorgenpoppetje kunt vertellen. Voordat je naar bed gaat vertel je je problemen aan het zorgenpoppetje, daarna leg je het poppetje onder je kussen. Terwijl je slaapt zorgt het zorgenpoppetje ervoor dat je problemen verdwijnen!

Met een beetje handigheid kan je zelf zo’n zorgenpoppetje maken en met deze werkwijze is het zelfs mogelijk om vooraf het verdriet of de zorgen op het papiertje te schrijven. Dat kan zeker bij een groot verdriet handig zijn.

Door de haarkleur en het toevoegen van vleugeltjes maken we er een echte Tranenfee van. Zo heb je altijd een eigen Tranenfeetje bij de hand dat te voorschijn komt, wanneer de Toverdruppels verschijnen. Maar het is ook leuk om ieder kind zijn eigen mini-vriendje te laten maken, voorzie daarvoor enkele verschillende kleurtjes wol en papier.

Benodigdheden:

  • stukje (gekleurd) papier, (ong. 7 cm x 12 cm), dit wordt het lijfje
  • losse wolvilt, voor het haar
  • eindje wol, voor het bovenlichaam
  • rietje of pijperager, dit worden de armpjes
  • rond stickertje, voor het gezichtje
  • plastic mapje, voor de vleugeltjes
  • doorschijnende nagellak om de vleugeltjes extra glans te geven

tranenfeepopjes 100

 

 

Je begint met het stukje papier. Eventueel kan je hier het verdriet eerst in schrijven of laten tekenen. Vouw het tot een smal strookje (met tekening of tekst aan de binnenkant). Vouw even terug open en lijm een pluk wolvilt aan de binnenkant tussen twee vouwen vast.

Maak nu vleugels: knip een vleugelvorm over de vouw van een plastic documentenhoesje, zodat het meteen dubbel is. Geef het met nagellak eventueel wat extra glans (goed laten drogen!). Zet de vleugels met een nietje vast op het strookje papier. Voeg nu de armpjes toe met een pijperager of een rietje. Voordeel van de pijperager is dat die er volledig rond kan gevouwen worden. Het rietje moet vastgezet worden door met wol het bovenlijfje van het poppetje in te wikkelen (je moet met de wol tussen de vleugels en het lijfje passeren).

Teken op een rond stickertje oogjes, een neusje en een mondje (eventueel kan je bovenaan ook de kleurige diadeem van de tranenfee tekenen) en plak het gezichtje boven het in wol gewikkelde stuk.

 

Dit bericht is geplaatst in Doe-ideetjes, Nieuws, Toverdruppels en getagd , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *