Aquarium-tas: spelmateriaal gemaakt door Trootoys

Dankzij de samenwerking tussen Talismanneke en Trootoys kunnen kinderen voortaan spelen met de visjes uit het prentenboek “De visjes van Océane”. Dit spel kan een onderdeel vormen in de rouwverwerking van jonge kinderen naar aanleiding van zelfdoding.

Op praten over zelfdoding rust nog vaak een taboe, onder volwassenen, maar zeker ten aanzien van kinderen. Hoe moeilijk en zwaar het onderwerp zelfdoding ook is, erover praten helpt kinderen om veerkrachtig in het leven te staan. Vaak is het echter zoeken naar een manier om dit op hun niveau te brengen.

In het prentenboek “De visjes van Océane” spelen de dramatische gebeurtenissen zich af in het aquarium van opa. Dit creëert de nodige afstand om dergelijk gevoelig onderwerp bespreekbaar te maken. Daarnaast bieden de visjes kinderen de kans om het verhaal op een speelse manier te verwerken.

Vzw Talismanneke is bijzonder trots om dit nieuwe en originele product voor te stellen, ter aanvulling van het prentenboek: Visjestas(c) Viewfinders

Een mooie aquariumtas waarin 6 zachte knuffelvisjes kunnen rondzwemmen.

Dit aantrekkelijke spelmateriaal nodigt kinderen uit om de wereld van Drupje en Schubbe, de ongelukkige vis, op hun eigen speelse manier te ontdekken. Zeer geschikt voor speltherapie in het kader van rouwverwerking.

Het concept werd oorspronkelijk bedacht door kleuterjuf Melissa en afgelopen zomer verfijnd en uitgevoerd door Mariken van Trootoys.

Geïnteresseerden kunnen een eigen aquariumtas bestellen bij Trootoys .

De tas wordt op bestelling met de hand gemaakt, dus hou wel rekening met een levertijd van 2 tot 3 weken.

Dit bericht is geplaatst in De visjes van Océane, Doe-ideetjes, Nieuws en getagd , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *