Tranenfeetje komt naar je toe…

Aandacht voor het verdriet van kinderen heeft een enorm troostende kracht. Dat is een belangrijke drijfveer voor het werk van Talismanneke. Daarom stelt de vzw graag een heel bijzondere dienstverlening voor, speciaal voor kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken…

 

Onze prentenboeken zijn een uitnodiging om via de omweg van een mooi en fantasierijk verhaal de moeilijke thema’s (ziekte, dood, werkloosheid, afscheid,…) aan te snijden met kinderen. Het lezen van het verhaal kan het verdriet naar boven halen en zo krijgt het kind aandacht voor zijn of haar gevoel bij een moeilijke situatie.

Soms willen kinderen echter hun ouders sparen… Ze zien dat mama of papa zelf al veel verdriet heeft en ze willen hun eigen verdriet daar niet aan toevoegen.
Troostend postpakket
Hopelijk vinden ze dan toch nog altijd iemand die ze in vertrouwen kunnen nemen en die aandacht heeft voor hun verdriet.

Maar kinderen kunnen ook hun toevlucht nemen tot de personages uit de boeken. En zou het dan niet mooi zijn wanneer dat personage hen kan troosten door bijzondere aandacht.

Talismanneke zorgt met een kleine attentie voor troostende aandacht…

Kinderen kunnen hun hart luchten in een brief of een tekening. Ze kunnen hun boodschap sturen naar Grote Boom, Snuiter, Oehoe, Flappie, Océane, de opa van Océane, Drupje of bij wie dan ook van de personages bij wie ze zich het best begrepen voelen.
Het postadres voor wie in België woont is Blijdschapstraat 6, 1070 Brussel. Wie in Nederland woont mag zijn boodschap sturen naar Westerweg 266, 1815 JK Alkmaar. Wanneer er ook een retouradres vermeld staat, mag het kind zeker een gepersonaliseerd antwoord verwachten, een symbolische verrassing aangepast aan de situatie.
Zo vlogen al enkele kleine en zachte tranenfeetjes van sprookjeswol met een lief bericht terug naar de afzender!

IMG_3085

Dit bericht is geplaatst in De visjes van Océane, Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Meneer Poot zoekt werk, Nieuws, Toverdruppels en getagd , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *