Springerige konijnen en kikkers

Extra doe-ideetje bij “Meneer Poot zoekt werk”…

Eerst een fijne knutselactiviteit en vervolgens spelen met zelfgemaakte konijnen en kikkers, die je kan laten springen.

Zo ga je te werk:

Voor een krachtig springende Meneer Poot heb je vooral twee bekertjes, een elastiekje en plakband nodig. En verder wat materiaal om het bekertje tot een konijn om te toveren…Springend speelgoed

Dat kan op verschillende manieren. Een eenvoudige manier is om enkel het hoofdje te vouwen, er een gezicht op te tekenen en op het bekertje te plakken. Maar je kan er ook meer werk van maken met snorharen van pijperagers en apart uitgeknipte oren. Met een plukje watten achteraan krijgt hij ook nog een leuk staartje.

Over de opening van het konijnebekertje plak je twee stukken elastiek in een kruis stevig vast met plakband (eerst een insnijding maken in het bekertje).

Je duwt de konijnenbeker naar beneden over een tweede bekertje om hem te laten springen…

De kikkertjes zijn het resultaat van origami-vouwwerk. Oogjes tekenen en voor een koning kan er ook nog een kroontje op geplakt worden…

Kijk voor de vouwinstructies van het konijnenhoofdje en de kikkers op het Pinterest-bord.

Als je eerder ook al wortels knutselde, zoals beschreven in Flappies werkkoffertje achterin het prentenboek “Meneer Poot zoekt werk”, kunnen deze als obstakel gebruikt worden tijdens de springlessen van de kleine kikkertjes, zoals in het filmpje gedemonstreerd wordt.

Dit bericht is geplaatst in Doe-ideetjes, Meneer Poot zoekt werk en getagd , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *