Regenbogen knutselen

De Tranenfee weet van toverdruppels een mooie regenboog te toveren. Dat kunnen kinderen vast ook… plasticine

Regenbogen vormen een dankbaar uitgangspunt om met kleuters rond te werken.

Terwijl ze leren kleurtjes te sorteren (en te benoemen) en ze bijna ongemerkt hun motorische vaardigheden oefenen, ontstaan er heel kleurrijke werkstukjes die de kamer meteen een vrolijke uitstraling geven.

Propjes regenboogDiverse materialen, die meestal al voor handen zijn in de klas of thuis, lenen zich goed tot het maken van een regenboog ook door hele kleine handjes: playmais, worstje gerolde plasticine, propjes van crêpepapier met voor de wolken nog enkel plukjes watten of op kleur uitgezochte dopjes…dopjesregenboog

 

 

 

 

 

 

 

Cute-hanging-paper-plate-rainbow-craftEen stukje moeilijker is een geweven regenboog gemaakt met behulp van linten en een kartonnen bordje (hier vind je een werkbeschrijving in het Engels).

Een mooie blikvanger om aan het raam te hangen en ons eraan te herinneren dat het leven soms z’n droevige kanten heeft, maar dat het juist daardoor meer kleur krijgt!

 

 

Voor nog meer inspiratie, kan je een kijkje nemen op ons Pinterest-bord over Toverdruppels! En laat niet na om je eigen creaties met Talismanneke te delen, zodat je weer anderen op ideeën kan brengen…

Dit bericht is geplaatst in Doe-ideetjes, Nieuws, Toverdruppels en getagd , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *