Kindermassage Grote Boom

Masseren is een fijne manier om je lichaam tot rust te brengen, ook voor kinderen.

Bij een kindermassage wordt een verhaaltje gebruikt om een massage te begeleiden.

Je kan als ouder (of leerkracht) één kind masseren, maar misschien nog wel leuker: dat je kinderen elkaar laat masseren, broertjes en zusjes of in de klas bijvoorbeeld. Kindermassages zijn haalbaar met kinderen vanaf 4 jaar. De bewegingen worden gewoon over de kleren heen met de handen op de rug uitgevoerd. Door het verhaaltje, verteld door de volwassene, is het goed te volgen en bovendien makkelijker te onthouden, waardoor het na een paar keer misschien alleen lukt. Eventueel met eigen toevoegingen of weglatingen volgens hun smaak en fantasie.massagebon

Omdat masseren ook een mooie manier is om dicht bij elkaar te zijn, kan zo’n massage ook als cadeautje gegeven worden aan de persoon die in behandeling is en door chemo al zijn of haar haren verliest. Maak er dan een mooie bon voor, die kan ingewisseld worden op het juiste moment. Dat zal zeker plezier doen!

 

Aan de hand van het volgende verhaal kan je beginnen masseren…

In het bos hier vlakbij staat Grote Boom. Hij heeft een dikke stam en hele diepe wortels. Op zijn stam en op zijn wortels groeit zacht mos. GBkindermassage_1Grote Boom had wel honderd takken. Daar was hij trots op, hij had er zijn leven lang voor gespaard. GBkindermassage_2Aan elke tak zaten wel honderd blaadjes. Die had hij de afgelopen maanden met veel zorg laten groeien. Hij hield heel erg van al zijn blaadjes en wou ze voor altijd bij houden.

GBkindermassage_3Grote Boom was heel sterk en hield zijn blaadjes stevig vast, ook wanneer de wind door de takken waaide.

GBkindermassage_4Of wanneer het begon te regenen. Grote Boom dacht alleen maar: ‘Vasthouden die prachtige blaadjes, vasthouden’. En ja hoor. Toen de bui afgelopen was had hij al zijn blaadjes nog. Hij was zo trots.GBkindermassage_5

Maar toen kreeg Grote Boom houtwormpjes onder zijn schors en gaf de dokter hem medicijnen. Door die medicijnen werd Grote Boom slap en kon hij zijn blaadjes niet meer vasthouden. Op een dag viel een eerste blaadje naar beneden. Grote Boom wilde het vasthouden, maar het lukte niet. Hij was verdrietig.

GBkindermassage_6Maar wat voelde hij daar, precies op de plaats waar het blaadje eerst zat? Er begon iets te kriebelen. Was dat misschien een nieuw knopje?

GBkindermassage_7En daarna viel een ander blaadje naar beneden. Grote Boom wilde het vasthouden, maar het lukte niet. Weer was Grote Boom verdrietig.

GBkindermassage_8Maar wat voelde hij weer, precies op de plaats waar het blaadje eerst zat? Er begon iets te kriebelen. Oja, want steeds als er een blaadje afvalt, kan er een nieuw knopje komen!

GBkindermassage_9En nu vielen alle blaadjes tegelijk.

GBkindermassage_10En daarna voelde Grote Boom allemaal nieuwe knopjes. Hij wist dat de knopjes ooit weer uit zouden komen. De blaadjes zouden misschien een ander kleurtje hebben of een andere vorm, maar Grote Boom vertrouwde erop dat hij zou herstellen en op een dag weer frisse jonge blaadjes aan zijn takken zou voelen. Nu mocht hij even uitrusten van het harde werken.

GBkindermassage_11Inspiratie voor deze Grote Boom-kindermassage vonden we bij de “Vallende blaadjes” op Ekkomi, met dank aan Matty.

kindermassage knopjes

Dit bericht is geplaatst in Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Nieuws en getagd , , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *