Tekenbord om regenboog te toveren

Een magisch tekenbordje is leuk om te tekenen of lettertjes te leren schrijven.

Neem het deksel van een schoendoos en schilder of kleef stroken in de kleuren van de regenboog aan de binnenkant van dit deksel. Kleef er doorzichtig plastic over, zo kan het zout (of zand) er vlot over glijden.

Strooi een fijn laagje zout over de gekleurde banden, zodat de kleurtjes eronder volledig bedekt zijn en geef een droog penseel aan het kind.

Er kan in het zout getekend worden en op die manier worden de kleurtjes van de achtergrond zichtbaar. Wil je opnieuw beginnen? Geen probleem: voorzichtig schudden zodat het zoutlaagje weer egaal verspreid wordt en je kan weer toveren…Magisch tekenbord met laagje zout

Dit bericht is geplaatst in Doe-ideetjes, Toverdruppels en getagd , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *