Boommeditatie

In het boekje van Femmy Brug “Meditaties voor kinderen en tieners” (Panta Rhei, 2013) staan leuke, korte meditaties en visulaties beschreven, waarvan er een paar heel mooi aansluiten bij de boeken van Talismanneke.

Meditaties-voor-kinderen-en-tienersOmdat bomen in veel van de verhalen een belangrijke rol spelen, volgt hieronder bij wijze van voorbeeld de boommeditatie.  Leeftijdsindicatie: 4-12 jaar.

 

 

Word rustig en stil, doe je ogen dicht en stel je voor…

Stel je een mooie, oude vriendelijke boom voor op een open plek in het bos. Zie de grote knoestige stam van de boom, de stam is dik en sterk; als je je armen om de boom heen slaat voel je hoe stevig en groot de stam is.

Nu, zie de takken en bladeren. De takken en bladeren groeien omhoog en strekken zich omhoog naar de lucht. De stam van de boom draagt ze. De boom is sterk en veilig. Stel je voor dat je naar de boom toe gaat en iets kunt vertellen aan de boom… Stel je voor dat je uit kunt rusten bij deze prachtige oude boom. Vertel de boom wat je wilt.

Alle bomen op aarde zijn belangrijk voor mensen en dieren. Ze zorgen dat er genoeg zuurstof is om in te ademen, ze zorgen ervoor dat vogels een plek hebben om hun nest te bouwen. Ze zorgen ervoor dat wij ergens lekker in kunnen klimmen…

Merk dat je ademt en terwijl je inademt, stel je de geur voor van bladeren, van de aarde en de lucht.

Adem uit en laat jezelf warm en zacht worden als een diertje in winterslaap.

Adem in en ruik de aarde, de lucht en de bladeren.

Adem uit in je winterslaap, je bent zo ontspannen… warm, zacht en veilig.

En nu… voel de grond onder je… begin rustig te bewegen. Beweeg met je vingers… beweeg met je tenen, strek je armen en je benen en doe langzaam je ogen open.

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Archibal, Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Meneer Poot zoekt werk, Toverdruppels en getagd , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *