Talismanneke op Radio 1

Sterke verhalen over nieuwe vormen van solidariteit, daar gaat het over bij BELGODYSSEE. Een wedstrijd voor jonge Belgische journalisten in spe, georganiseerd door koning Filip. Janne Vandevelde maakte voor Radio 1 een reportage over Talismanneke op de boekenbeurs, uitgezonden op zaterdag 7 november.

“Vzw Talismanneke ontwerpt boekjes en spelmateriaal om kinderen te leren omgaan met verdriet. Voor dat initiatief waren we meteen te vinden. Kinderen mogen niet zomaar worden buitengesloten bij ingrijpende gebeurtenissen, zoals een mama die haar job verliest of een vriendje dat plots ziek wordt. Talismanneke helpt de kinderen op een speelse manier beseffen dat trieste gebeurtenissen bij het leven horen en dat de oorzaak niet bij hen ligt.”

Belgodyssee1

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Grote Boom is ziek, Meneer Poot zoekt werk, Nieuws, Pers, Toverdruppels.

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *