Troostpost in samenwerking met kansarme vrouwen

De tranenfeetjes die in de komende maanden zullen uitvliegen om kinderen te troosten zijn het werk van kansarme vrouwen. Deze vrouwen vonden hun weg naar het emancipatiehuis van Link=Brussel en werken er stap voor stap aan een betere toekomst. Feetjes van verbondenheid

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseerde Talismanneke enkele workshops om hen de zachte popjes te leren maken.

Deze zinvolle creatieve bezigheid voor vrouwen met beperkte arbeidscapaciteiten kan een interculturele en intergenerationele verbondenheid creëren. Verdriet en troost kennen immers geen ras of leeftijd.

Op deze manier kan er een voorraad tranenfeetjes aangelegd worden bij Talismanneke om snel te kunnen reageren op brieven en tekeningen van kinderen met verdriet.

Op zondag 6 maart 2016 is er een toonmoment voorzien in het gemeenschapscentrum De Markten in Brussel, waarbij de feetjes te zien zullen zijn naast andere artisanale creaties die door deze vrouwen werden gerealiseerd.

Troostpost is bedoeld voor kinderen die met verdriet zitten, dat kan gaan van het verlies van een knuffel, over de ziekte van mama of de ruzie met een vriendin tot de dood van de buurman. Meer uitleg lees je op deze flyers:

Organisaties en leerkrachten kunnen de flyertjes aanvragen om uit te delen aan kinderen (of om in de rouwkoffer te steken).

Belangrijke opmerking

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Toverdruppels en getagd , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *