Rode Neuzen ondersteunen project Océane

Vorig jaar organiseerden VTM, Qmusic en Belfius voor het eerst Rode Neuzen Dag met als doel meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. De eerste editie was een groot succes en bracht 3.858.814 euro op. Het ingezamelde geld werd samengebracht in het Rode Neuzen Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. 26 organisaties, verspreid over Vlaanderen, die allen hulp bieden aan jongeren met psychische problemen, krijgen door dit Fonds nu een duw in de rug.

De jury koos uit de ingediende dossiers 26 organisaties die steun krijgen. De projecten die zij zullen opzetten, zijn in te delen in zes categorieën: laagdrempelige hulp, wetenschappelijk onderzoek, sensibilisering, algemene preventie, preventie gericht op scholen en opvolgingsprojecten. Een deel van het Rode Neuzengeld wordt ook geïnvesteerd in internationale projecten van Comic Relief (format ‘Red Nose Day’).

Vzw Talismanneke diende een project in voor de categorie “Algemene Preventie”. Het project “Vouwboekje om kinderen te helpen na een zelfdoding” bestaat in het verzorgen en verspreiden van een nieuwe publicatie van het prentenboek “De visjes van Océane”. Dit boekje helpt om het onderwerp zelfdoding bespreekbaar te maken met jonge kinderen. Door een nieuwe publicatievorm (het vouwboekje) en nieuwe illustraties zal het materiaal kunnen worden gebruikt bij een grotere doelgroep (zowel qua leeftijd als qua taal). Dit project werd samen met 25 andere organisaties geselecteerd en ontvangt 3000 € om het te realiseren.

OcéaneRodeNeuzen

Save

Dit bericht is geplaatst in De visjes van Océane, Nieuws en getagd , .