Egeltje spelen

De Snuiter-verhalen worden vaak gelezen met kinderen die zelf een moeilijke tijd doormaken. Maar Snuiter kan ook kinderen helpen om zich in te leven in de situatie van hun vriendjes en op die manier meer wederzijds begrip creëren. Je in een ander kunnen verplaatsen is een belangrijke sociale vaardigheid, die van groot belang is in de strijd tegen pesten.

Zelf egeltje Snuiter worden

Een eenvoudig spelletje voor kinderen vanaf 4 jaar dat helpt om empathie te ontwikkelen en gevoelens te herkennen is het egeltje spelen:

Per twee wordt één kindje de egel. Die rolt zich in elkaar en gedraagt zich zó alsof het zijn stekels opzet. Er kunnen ook wasknijpers op de kleding geknepen worden om de stekels zichtbaar te maken. Het andere kind moet nu proberen met aanrakingen en / of lieve woordjes de egel ertoe te brengen om de verdedigende egelhouding los te laten (en de wasknijpers te verwijderen). Lukt dit? Daarna worden de rollen omgedraaid.

Vraagjes voor nabespreking:

  • Welke aanrakingen waren aangenaam?
  • Welke aanrakingen waren niet aangenaam?
  • Welke woordjes deden het heel goed?

 

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, De wensbloem, Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Meneer Poot zoekt werk, Per ongeluk, Toverdruppels en getagd , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *