Grote Boom is ziek duikt op

Oktober is traditioneel de sensibilisatiemaand rond borstkanker en dan besteden heel wat media extra aandacht aan het onderwerp. Ook dit jaar vormt die gelegenheid een aanleiding om Grote Boom is ziek onder de aandacht te brengen, niet door de schrijfster, maar door “tevreden lezeressen”.

100 vrouwen over borstkanker

Zo liet Libelle 100 vrouwen aan het woord over borstkanker, waaronder Sofie De Velder (33):

“Van ’n vriendin kreeg ik het boek ‘Grote Boom is ziek’. Zo heb ik het mijn kinderen verteld. De momenten samen neemt niemand me nog af. Wat er ook gebeurt.”

Samen tegen kanker

In het magazine van de Stichting tegen Kanker gaat het ook over praten over kanker met kinderen en is het volgende kadertje opgenomen:

Elke dag wordt ‘het monster’ kleiner

Sophie is in remissie: “Ik had echt geen zin om de kinderen rond de tafel te zetten met een “Ik moet jullie iets vertellen…” Mijn moeder gaf me het boek Grote Boom is ziek. Dat hebben we in één keer samen uitgelezen. Eén tip uit het boek was goud waard: het bouwen van een ‘monster’ uit constructieblokken. Elke chemobehandeling stond voor een bepaalde kleur en elke dag namen we een blok van die kleur weg. De kinderen vonden het superleuk en ik ook.”

 

Dit bericht is geplaatst in Grote Boom is ziek, Pers.

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *