Aankondiging: prentenboek over euthanasie

Hoewel het op dit ogenblik géén weer is voor een warm dekentje, is het toch de hoogste tijd om het nieuwe prentenboek “Een warm dekentje” officieel voor te stellen.

Je mag het verwachten op 3 september!

UPDATE: Publicatiedatum is gewijzigd naar 25 september!

De najaarscatalogus van uitgeverij Van Halewyck is intussen al enkele weken beschikbaar met daarin een dubbele pagina om zowel het nieuwe boek als de reeds verschenen boeken uit de Snuiter-reeks in de kijker te zetten.

Wat mag je verwachten van “Een warm dekentje”?

Muffin heeft een heerlijk leventje bij Sophie en Moesje tot de lieve kater zo ziek wordt dat de dokters hem niet meer beter kunnen maken. Sophie en Moesje omringen Muffin met veel warmte, maar uiteindelijk begrijpen ze dat het een teken van liefde is om Muffin los te laten en te helpen om snel en pijnloos te sterven.

“Een warm dekentje” biedt een steuntje in de rug om kinderen te leren omgaan met het afscheid van een geliefd iemand – mens of dier – door medische levensbeëindiging ofwel euthanasie.
Een open en duidelijk verhaal over graag zien tot het einde met achterin informatie en tips voor creatieve verwerking, zoals je gewoon bent bij de boeken van Nathalie Slosse.

De illustraties van Marlies Van Dijck zijn met veel gevoel op papier gezet en barsten van de schattige details, zodat het een prentenboek is dat je graag opnieuw en opnieuw zal bekijken/lezen, ondanks het zware thema.

Vanaf 25 september beschikbaar in de boekhandel, ca. €14,99

Dit bericht is geplaatst in Een warm dekentje, Nieuws en getagd , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *