Getuigenis

Een Snuiter-boom voor Wats


Zoals Snuiter verdriet heeft om het verlies van zijn vriendje Kago, zo hebben de kinderen van de school (IMI te Roosdaal), de kinderen van de klas, de leerkrachten verdriet om het verlies van de sportieve en goedlachse Wats.

Een mooie linde op onze speelplaats vormt een plekje om tot rust te komen, om Wats elke schooldag te gedenken. Broer Matte en de ouders van Wats zorgden voor een naamplaatje “Snuiter-boom” en een plaatje met de naam van onze lieve Wats erop.


Wie dat wil kan terecht bij de boom om hem even aan te raken, hem heerlijk te knuffelen, om er even in de schaduw te zitten en in gedachten even bij Wats te zijn.
We zullen binnenkort de blaadjes zien vallen. Misschien mag de Snuiter-boom deze winter ook sneeuw op zijn takken krijgen. In de lente kijken we uit naar nieuwe blaadjes en naar lindebloesem om thee van te maken. Tegen de zomer kunnen we weer genieten van zijn schaduw. De Snuiter-boom overleeft de seizoenen, zo willen wij op onze school ook de gedachte aan Watske laten verder leven.

Deze mooie getuigenis werd ingezonden door Mia Hemerijckx, leerkracht in het IMI te Roosdaal.