BodyTalk over praten met kinderen over kanker

Wanneer kanker je treft als ouder, speelt de vraag “hoe vertel ik dit aan mijn kind?” zeer sterk. Er zijn gelukkig heel wat tips te vinden die kunnen helpen de moeilijke boodschap op maat van kinderen te brengen. Met het boek “Grote Boom is ziek” en het bijhorende materiaal heeft Talismanneke een hulpmiddel gecreëerd dat erg geapprecieerd wordt voor jonge kinderen, vanaf 2 jaar. IMG_6526

In Body Talk nr. 83 (nov. 2013) wordt in het artikel “Mijn mama heeft kanker” dieper ingegaan op het boek als buddy met de boekenlijst van de Stichting tegen Kanker met kinderboeken die helpen om kanker bespreekbaar te maken. Snuiter en Grote Boom krijgen in het artikel bijzondere aandacht. Ook wordt het maken van het kankermonster in legoblokjes om steen voor steen af te breken, aangehaald als een manier om jonge kinderen te leren omgaan met de situatie. De hoofdboodschap is vooral “wees eerlijk tegen de kinderen en breng hen zo snel mogelijk op de hoogte”. Ieder gezin, ieder kind is anders, maar probeer in ieder geval te zorgen voor een open communicatie!

Dit bericht is geplaatst in Grote Boom is ziek, Nieuws, Pers en getagd , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *