Toverdruppels: een beetje zuur, een beetje zoet

Geïnspireerd door een mooie verpakking voor Raffaello snoepjes op Pinterest maakten we een variant voor toverdruppels.

Een zoetzuur snoepje past wel bij verdriet en bovendien hebben de Arlequin snoepjes ook nog zo’n mooi regenboogkleurige verpakking, ideaal dus voor deze toverdruppel-snoepjes. Maar uiteraard kan het met ongeveer elk snoepje…

[Als je wil zorgen dat het snoepje stevig vastzit, moet je wel voor een snoepje in een eigen verpakking met losse eindjes kiezen, zodat je het kan vastnieten aan de toverdruppel-wikkel.]

Zelf toverdruppelsnoepjes knutselenNeem gekleurde strookjes (alle kleurtjes van de regenboog!) van ongeveer 10cm lang en 4cm breed. Op een 1cm van de rand geef je een knip tot halfweg de strook, eentje bovenaan aan de rechterkant en onderaan aan de linkerkant. Dit is de sluiting van de toverdruppel. Het snoepje kan in de buik van de druppel geschoven worden.

Om de toverdruppel op te hangen (in de takken van een boom bijvoorbeeld) kan je een loombandje (elastiekje) aan een paperclip bevestigen en de paperclip over de sluiting van de toverdruppel schuiven. Daardoor kunnen kinderen het makkelijk uit de boom plukken en bovendien is dit systeem verschillende keren opnieuw te gebruiken.Toverdruppels in boom

Er kunnen wolkenkaartjes opgeplakt worden voor een lief woordje, de naam van het kind of de naam van de traan. Er zijn immers verschillende soorten tranen omdat er ook verschillende soorten verdriet zijn. In het verhaal “Toverdruppels” leert Snuiter samen met de Tranenfee over verschillende soorten verdriet bij de dieren in het bos.

In het boek “Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk” staat een heel creatieve opsomming van soorten tranen, die eigenlijk allemaal ik-hou-zo-veel-van-jou-tranen zijn, bijvoorbeeld de waarom-nou-jij-traan; de ik-wil-wel-praten-maar-weet-niet-hoe-traan; de ik-wou-dat-je-erbij-was-traan; de het-ruikt-naar-jou-traan; de ik-kan-niet-slapen-traan; etc… De bijzondere namen van de tranen kunnen ook op het wolkenkaartje geschreven worden.

Het maken van een heleboel toverdruppels kan ook samen met de kinderen. Het is een lief gebaar om een troostboom vol toverdruppels te maken voor een vriendje dat het moeilijk heeft. Grotere kinderen kunnen een persoonlijke boodschap aan de binnenkant van de druppel schrijven. Zo smaakt het verdriet misschien een beetje minder zuur…Troostboom met toverdruppels

Dit bericht is geplaatst in Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Nieuws, Toverdruppels en getagd , , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *