Afscheidsprijs Yarden

Talismanneke doet mee aan de Afscheidsprijs van Yarden met het vouwboekje “Afscheid van Grote Boom“. Help ons om een mooie score te behalen in deze wedstrijd, zodat meer mensen het unieke materiaal om rouwende kinderen te helpen kunnen ontdekken…

Yarden, een grote uitvaartverzekeraar en -verzorger in Nederland, wil vernieuwende ideeën of initiatieven rondom het levenseinde en het afscheid stimuleren. Daarom heeft Yarden de Yarden Afscheidsprijs in het leven geroepen.
Originele, vernieuwende en/of taboedoorbrekende inzendingen maken kans op deze geldprijs.

Het stemmen gebeurt online via de website www.afscheidsprijs.nl  d.m.v. het ‘liken’ (1 x per inzending) van een inzending en kan vanaf 1 juni 2015 tot en met 23 oktober 2015 (vanaf 5 oktober wordt het aantal stemmen per inzending verborgen gehouden op de website om de uitslag niet al prijs te geven). Het duurt letterlijk maar 1 seconde om ons project te steunen door op het duimpje te klikken bij het project “Vouwboekje om te koesteren”. Uiteraard help je ook door dit nieuws te delen op facebook of twitter. Alvast bedankt!begrafeniskist

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Grote Boom is ziek, Nieuws en getagd , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Één Reactie

 1. Mieke Dupont
  Geplaatst op 11 november 2015 om 20:54 | Permalink

  In het 2de leerjaar vertelden we in de godsdienstles rond de dagen van Allerheiligen en Allerzielen het prentenboek van Nathalie Slosse ‘afscheid van grote boom’. Het is een aangrijpend verhaal dat ons laat kennis maken met snuiter die niet te troosten is nadat hij te horen kreeg dat grote boom het niet zal redden. Voor een laatste keer versieren ze samen met de dieren uit het bos de grote boom met bloemen en kransen want grote boom staat niet meer in bloei in de lente. Uiteindelijk blaast de wind grote boom om. De dieren zijn verdrietig en maken een herdenkingsplekje rond de stam met stenen in de vorm van een hart. Snuiter zit trillend in zijn grote sjaal gewikkeld rond een klein twijgje dat nog overbleef, hopend dat dit opnieuw zal uitgroeien tot de boom waarvan hij zoveel hield. De leerlingen mochten de bloemenkrans voor grote boom decoratief versieren. Die kunnen ze ook aanbrengen bij een mooie foto van een overleden familielid, vriend of dier. Wie een foto meehad van een bekende overledene mocht die tijdens de kleuractiviteit op zijn lessenaar plaatsen. Juf ging rond om de verhalen bij de foto’s te beluisteren.
  Ook in het 5de leerjaar werd dit verhaal verteld in aansluiting met de les rond Allerzielen. De kinderen waren heel ontroerd en stil na het beluisteren van de laatste zin uit dit prentenboek. Ze kijken uit naar de andere boeken die reeds verschenen van Nathalie Slosse.
  Een heel mooi boek is ‘afscheid van grote boom’ om bij jonge kinderen te werken rond pijn, verdriet en rouw.
  Mieke Dupont, leermeester godsdienst vrije basisschool St. Katrien (scholengemeenschap Heule – Kuurne)