Bloemenslinger om je liefde te tonen

Een knutselwerkje om een bloemenslinger te maken die niet verwelkt.

In het zakboekje “Afscheid van Grote Boom” speelt de bloemenslinger een belangrijke rol. Het is immers de manier waarop Snuiter en zijn vrienden tonen hoeveel ze van Grote Boom houden.

Nu Grote Boom nooit meer zelf in bloei zal kunnen staan, zorgen de dieren er samen voor dat hij zich toch nog eens mooi en gelukkig voelt, versierd met bloemenslingers aan al zijn takken.

 

Bovendien staat er een bloemenslinger op de keerzijde van het vouwboekje.

 

frise et cadre

Deze lijntekening is een uitnodiging aan vrienden en familie om het kind, dat te maken krijgt met een pijnlijk afscheid, te steunen met lieve en warme kleuren en woorden. Op die manier wordt de bloemenslinger heel waardevol en verdient hij misschien wel een plekje aan de muur… zoals bij Elisa.

 

Tonen hoeveel je van iemand houdt, kan heel veel betekenen voor iemand die weet dat zijn of haar einde nadert. Zet die persoon bijvoorbeeld eens in de bloemetjes, net zoals bij Grote Boom, met een zelfgemaakte bloemenslinger.

Als het kind op bezoek gaat bij de zieke, is het een rustige bezigheid om de bloemetjes op de draad te rijgen. Het kan gewoon naast het ziekbed gemaakt worden. En wie weet, misschien krijgt de slinger later een plekje op of in de kist, aan het graf, om de urn of rond een ingekaderde foto…

Een andere toepassing is om de klasgenootjes van het kind dat getroffen wordt door het verlies het bloemenslinger-juweeltje te laten maken als blijk van hun betrokkenheid en steun.  Flowers on stringDit ideetje is afkomstig van de website Toddler Approved en wordt daar voorgesteld als een moederdaggeschenkje. Het is eenvoudig maar met een mooi resultaat.

Knip kleurrijke bloemetjes uit stukken vilt en knip in het midden twee gleufjes. Rijg de bloemen vervolgens op een eindje zigzaglint.

bloemenslingerDe slinger kan gedragen worden als halsketting of armband of gewoon gebruikt worden als versiering aan het bed of rond een bekertje.

Op de foto hiernaast zie je een geschenkje waarbij ook vilten bloemetjes werden geprikt op Mikado koekjes (misschien is dat idee minder geschikt voor een zieke persoon, je kan beter eerst even informeren of koekjes welkom zijn). De armband is rond een plastic bekertje gedraaid waar een kindertekening om gekleefd werd. Dit pakketje bevat dus verschillende kleine attenties in één keer, soms handig als je verschillende kinderen tegelijk wil betrekken.

Er zijn mooie postkaartjes beschikbaar bij vzw Talismanneke met onderstaande afbeelding (een illustratie uit “Afscheid van Grote Boom”):

Bloemenkrans in takken

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Nieuws en getagd , , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *