Bloemenkrans om zelf te kleuren

De bloemenslinger op de keerzijde van “Afscheid van Grote Boom” nodigt uit om de potloden of stiften boven te halen en in te kleuren. Wanneer ik het vouwboekje voor het eerst aan iemand toon, denkt die persoon meestal dat het om een “klassieke” kleurplaat gaat, d.w.z. bedoeld om door het kind te worden ingekleurd. Er is wat uitleg nodig om duidelijk te maken dat deze bloemenslinger bedoeld is voor familie en vrienden die met kleurtjes en woorden troost bieden aan het kind en op die manier een zichtbaar spoor laten van hun warme aanwezigheid.

Toch kunnen kinderen ook troost vinden in een rustige en eenvoudige activiteit als het inkleuren van bloemetjes. Daarom kan je deze krans om te kleuren afprinten. In het midden is plaats om een naam te schrijven of een foto te kleven.

Krans

Ere wie ere toekomt: het idee om deze kleurplaat aan te bieden is afkomstig van juf Mieke Dupont die voor de godsdienstles rond 1 november ervoor koos om de kinderen het verhaaltje van Grote Boom te vertellen en vervolgens hen een stukje bloemenslinger liet kleuren met op hun lessenaar de foto van een overleden dierbare. Hier geen krans maar wel een aanduiding van lijntjes om het tot een drieluik te vouwen: PDF van de bloemenkrans van juf Mieke

bloemenkrans juf Mieke

 

 

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek en getagd , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *