Aanbevolen lectuur: Zieken(t)huis

Vroeg of laat komt het op het pad van ieder van ons: de zorg voor een dierbare die (tijdelijk) hulp behoeft.

Wanneer de gezondheid van een naaste het laat afweten door ziekte, ouderdom of een ongeval, reken je natuurlijk vooral op medisch personeel om alles in goede banen te leiden. Als naaste van die patiënt kan je echter ook van grote betekenis zijn. Alleen heb je misschien het gevoel totaal onvoorbereid aan deze nieuwe opdracht te beginnen. Daarom is het boek “Zieken(t)huis” van verpleegkundige Marleen Dondeyne, uitgegeven bij Van Halewyck, zo’n waardevol bezit.infuusbloemen

Het boek is aangenaam om te doorbladeren met veel getuigenissen, foto’s en lijstjes rond praktische “problemen” zoals eten, rolstoelgebruik of wassen en aankleden. Het betrekken van kinderen krijgt aandacht met leuke ideetjes voor knutselwerkjes, die de omgeving van de zieke kunnen opvrolijken, zoals het maken van papieren bloemen voor de infuusstaander. Dit ideetje zou zeker niet misstaan tussen de ideeën en materialen die in het kader van het “Grote Boom is ziek“-project door vzw Talismanneke werden verzameld.

Een index had zeker een nuttige extra geweest om dit boek echt als naslagwerk te kunnen consulteren. Maar “Zieken(t)huis” is in ieder geval een aanrader wanneer tegenslag op gezondheidsvlak zomaar jouw leven of dat van een vriend of collega komt binnengewaaid! Het straalt warmte, liefde en gezelligheid uit en dat voelt als een zachte balsem op dergelijke moeilijke momenten in het leven. Goed voor elkaar zorgen is de centrale boodschap!

img_4036

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Nieuws en getagd , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *