Gloednieuw vouwboekje over zelfdoding

Enkele dagen vóór de 15de Dag van de Nabestaanden van Werkgroep Verder (op 19 november 2016) werden de gloednieuwe vouwboekjes “Océane en haar visjes” geleverd. Precies op tijd dus om de kinderen die zaterdag deelnemen aan deze dag een exemplaartje te kunnen schenken.

Zelfdoding bespreekbaar maken met jonge kinderen is geen evidente zaak. Met de uitgave van het prentenboek “De visjes van Océane” in 2011 bleek reeds dat er een nood was om dit zware thema in kindertaal te brengen. Nu komt vzw Talismanneke, dankzij de financiële steun van de Rode Neuzen campagne, met een uitgave in eigen beheer: het zakboekje “Océane en haar visjes” . De grote lijnen van het verhaal zijn gebleven, maar de illustraties zijn nieuw. Een bijzondere samenwerking tussen Rosalie Van Waeyenberge en Agnes Loonis. Bovendien is er op de keerzijde een lijntekening van een aquarium om te gebruiken als rouwregister op kindermaat. En we zijn vooral zeer blij dat vanaf nu ook een Franstalige versie beschikbaar is.

Nu begint het werk om dit boekje bekend te maken en te verspreiden.

De zakboekjes kunnen per mail besteld worden bij vzw Talismanneke aan 5 € / stuk (ook beschikbaar in het Frans: “Les poissons d’Océane”).

pak drukwerk zakboekjes Océane

Dit bericht is geplaatst in De visjes van Océane, Nieuws.

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *