Ieder z’n eigen toverdruppelflesje

In Toverdruppels mag Snuiter met de Tranenfee mee wanneer ze langsgaat bij de diertjes die hun verdriet er in dikke toverdruppels uithuilen. Misschien heeft jouw uk ook zin om een helpertje te worden van de Tranenfee en toverdruppels te verzamelen in flesjes.

Met een verzameling flesjes (bv. uit de minibar of van de jenevers uit de Ikea) kan voor iedereen een eigen toverdruppelflesje gemaakt worden. Snuiters vriendjes uit het bos krijgen hun eigen flesje door het te voorzien van een mooi etiket. Etiketten_ToverdruppelsmetblancoPortret op etiketDe labeltjes met het portret van de vriendjes: Snuiter, Flappie, Eekje, Ka, Ra en Mel, Joepie, maar ook Bessie, Oehoe en de Dokter (uit het verhaal Grote Boom is ziek) vind je terug op één printklare pagina. Maar natuurlijk kan de verzameling flesjes nog verder uitgebreid worden. Daarom staan er ook 2 blanco labeltjes op de pagina.

Zo kan je er extra maken voor het kind zelf en iemand waarvan het kind weet dat die met verdriet zit (indien nodig maak je er natuurlijk nog een paar). Vraag maar om een portretje te tekenen in het ovaaltje en schrijf er de naam bij. Wanneer de labeltjes dan op de flesjes plakken, kunnen ze in gebruik genomen worden.Druppelteller

Met een druppelteller (van een leeg flesje oordruppels bv.) kunnen er druppels water in het flesje van diegene die gehuild heeft gedruppeld worden.

In de klas kan ieder kind z’n flesje hebben. Eén kind kan aangeduid worden als het helpertje van de Tranenfee. Op het einde van de dag mag het helpertje druppels doen in het flesje van het kind dat hij of zij heeft zien huilen. Er kan dan nog eens over de aanleiding van het verdriet gesproken worden. Het maakt de kinderen aandachtig voor de gevoelens van de ander.

Dit bericht is geplaatst in Doe-ideetjes, Nieuws, Toverdruppels en getagd , , , , , , , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *