Speelset brengt verhaal tot leven

Leren omgaan met zoiets ingrijpends als een levensbedreigende ziekte doe je niet eventjes met een verhaal alleen. Dat heeft tijd nodig en gaat in stukjes. Spelen is daarbij dé manier voor kinderen om vat te krijgen op de wereld en dus ook op de moeilijke situatie met een ernstige zieke in hun omgeving. Daarom staan er achter in “Grote Boom is ziek” een heleboel suggesties voor speelse verwerkingsmethodieken en zijn er nog meer ideeën te vinden in de handleiding en op Pinterest.

Een rollenspel geeft nog meer mogelijkheden om de gevoelens te uiten. Daarom werken intussen al heel wat scholen en therapeuten graag met een speelset met een boom, een egeltje en de andere personages uit het verhaal.

Talismanneke biedt verschillende elementen te koop aan, maar we willen iedereen vooral aanmoedigen om zelf creatief aan de slag te gaan. De resultaten zijn vaak verrassend mooi en bovendien uniek! Begint het te kriebelen? We zetten je graag op weg met een doe-het-zelf handleiding: meer over de doe-het-zelf speelset.

 

Afgebeelde bomen zijn van Kei-JIJ, Yolo in AZ Turnhout, Peperkoekenhuisje, Joetz Limburg, A Touch of Rose en GBS De Vierklaver. AzTurnhoutYolo thema-ziek-zijn-344-400TouchofRoseMaterialen Grote Boom project Juf Charline

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Nieuws en getagd , , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *