Troost door de brievenbus

In deze digitale tijden is de post die de postbode brengt -ook wel eens snail-mail genoemd- op zich al een bijzondere gebeurtenis geworden. Wanneer iemand de tijd nam om een postzegel te plakken en iets naar een postbus te brengen, zijn we extra geprikkeld om te ontdekken wat die persoon ons te melden heeft.

Een brief of een pakje dat in je brievenbus valt, klik of swipe je niet zomaar weg. Je maakt er even tijd voor. En tijd is aandacht… precies wat nodig is wanneer je verdrietig bent! Dat maakt de traditionele post tot een ideale manier om even stil te staan bij verdriet en troost.

“Troostpost van de tranenfee” is bedoeld voor kinderen die met verdriet te maken krijgen. Dat kan gaan over het verlies van hun favoriete knuffel, de nieuwe situatie in huis, de ziekte van oma, een knallende ruzie met een vriendinnetje of de dood van de buurman.

De inhoud is telkens uniek en wordt afgestemd op het verdrietige kind dat contact opnam.

Je weet dus niet van tevoren wat je precies zal ontvangen, maar troostend is het alleszins!

Dankzij een samenwerking met kansarme vrouwen werden zachte tranenfee-popjes gemaakt die de komende maanden zullen uitvliegen.Troostpost van de tranenfee

Om dit hartverwarmende initiatief van vzw Talismanneke bekend te maken, werden nu flyertjes gedrukt met meer uitleg. Op de keerzijde staat een leeg flesje toverdruppels (één van onze populairste pins op Pinterest).

Organisaties en leerkrachten kunnen via het contactformulier de flyertjes aanvragen om mee te geven aan kinderen die het lastig hebben omwille van een verdrietige situatie. Of ze kunnen het in de rouwkoffer stoppen of tussen de pagina’s van het prentenboek Toverdruppels verstoppen. Zo helpen ze de tranenfee om de weg te vinden naar die huisjes waar toverdruppels moeten opgevangen worden.Troostpost Muntpunt

Talismanneke liet alvast enkele exemplaren achter in de bibliotheek Muntpunt in Brussel…

 

Ontvang je graag troostpost?

Stuur dan je boodschap naar Blijdschapstraat 6, 1070 Brussel (als je in België woont) of naar Westerweg 266, 1815 JK Alkmaar (als je in Nederland woont).

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, De visjes van Océane, De wensbloem, Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek, Meneer Poot zoekt werk, Nieuws, Toverdruppels en getagd , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *