Troostboom vol blaadjes met lieve woorden

Bomen kunnen veel troost bieden. Daarom is het mooi dat er nieuwe boomrituelen kunnen ontstaan met of zonder link naar het verhaal van Snuiter en Grote Boom.

Toen het afscheid van de papa van Yorine naderbij kwam, bedacht mama Katrien het concept van de “troostboom” om alle troostende woorden, mooie herinneringen, wensen of losse gedachten te verzamelen tijdens de uitvaart van haar man. Op de rouwbrief stond een sjabloon van een blaadje met de uitnodiging er iets op te schrijven en bij aankomst in de aula in de houten boom te hangen die daar zou klaar staan.

blaadje rouwbrief Didier

De troostboom werd overladen met mooie woorden (er was lang niet genoeg plaats voor alle blaadjes) en zal op die manier nog lang troost kunnen bieden.

Tijdens de uitvaart zelf werd het verhaal van “Afscheid van Grote Boom” voorgelezen, omdat de verhalen van Snuiter voor de familie van grote betekenis geweest zijn tijdens de hele periode van ziekte en veel steun hadden gegeven aan dochter Yorine, maar hun ritueel met de troostboom op de uitvaart kan ook zonder dat verhaal betekenisvol zijn en inspiratie bieden…

 

Dit bericht is geplaatst in Afscheid van Grote Boom, Doe-ideetjes, Getuigenis, Grote Boom is ziek, Nieuws en getagd , , , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *