Snuiterschriftje

Een goed idee om een soort dagboek bij te houden in een echt Snuiterschriftje zodat je een blijvende herinnering hebt, wanneer Snuiters speeltas weer terug moet bezorgd worden aan het ziekenhuis.

Snuiters speeltas is ontwikkeld om via ziekenhuizen uit te lenen aan families waar iemand ernstig ziek is, zodat dit bespreekbaar kan gemaakt worden met de jongste betrokkenen.

In de speeltas is onder meer een lieve Snuiter knuffel te vinden (opgelet, de knuffel op de afbeelding is de oude Snuiterpop, het is mogelijk dat je een ander model hebt gekregen).

De knuffel zorgt voor een veilig gevoel en kinderen zullen gemakkelijker hun gevoelens uiten. Natuurlijk gaan ze zich dan ook hechten aan die knuffel en dan wordt het soms lastig om opnieuw afscheid te moeten nemen van het nieuwe vriendje…

Daarop vond mama Katrien een prachtige oplossing: het Snuiterschriftje. Dat is een soort dagboek met uitleg en foto’s, zodat er een herinnering aan het logeerpartijtje blijft. En ondertussen wordt ook nog wat extra informatie meegegeven over wat er allemaal gaande is. Bovendien wordt het op die manier duidelijk dat Snuiter nog een opdracht heeft bij andere families, die in dezelfde situatie zitten en dus terug moet naar het ziekenhuis.

Hierbij vind je een voorbeeld van de tekst die in het schriftje kan komen in een word-document: Snuiter komt helpen.

Je kan zelf makkelijk de tekst aanpassen (bijvoorbeeld door de namen in te vullen), uitprinten en dan knippen en plakken in een schriftje. Er kunnen dan nog foto’s en tekeningen aan toegevoegd worden om het helemaal af te maken!

 

Dit bericht is geplaatst in Doe-ideetjes, Grote Boom is ziek en getagd , , , , .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *