De wensbloem in Het Belang van Limburg

Op 8 maart verscheen een mooi artikel in de krant met aandacht voor het nieuwe prentenboek “De wensbloem“. Op de foto: de kinderen uit het Maasmechelse gezin, waaraan het boek is opgedragen. Marie-Alixe Bogaert uit Maasmechelen werd vijf jaar geleden aangereden door een zware terreinwagen en stierf ter plekke.

Onder de titel “Een kind mag nooit alleen rouwen” schrijft journalist Jan Bex over het verhaal van De wensbloem, maar ook over hoe de schrijfster ertoe kwam de Snuiter-boeken te schrijven en tenslotte komt het gezin van Marie-Alixe aan bod.

Fragment uit het artikel:De wensbloem N. Slosse en R. Del Moral
“Op dit boek werd echt gewacht. Zeker ook bij leerkrachten. Zo’n boek effent het pad. De ervaring leert mij intussen dat de onbevangenheid van de kinderen ook de volwassene weer helpt. Het boek is er voor die eerste moeilijke stappen, in het algemeen doen de kinderen de rest. Maar geen kind mag ooit alleen rouwen. En het is niet omdat ze niets zeggen dat ze niet rouwen. Daarom is het belangrijk dat een volwassene die eerste stap zet.”

 

Lees het volledige artikel in PDF: 08-03-2016-Het-Belang-van-Limburg-p13-Een-kind-mag-nooit-alleen-rouwen

 

Je vindt het boek vanaf nu in de boekhandel, voor meer info ga naar de projecten.

Dit bericht is geplaatst in De wensbloem, Nieuws, Pers en getagd .

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *