Verhaal

Archibal de Boekenworm

[update] De papieren versies van het prentenboek “Archibal de boekenworm” / “Archibal le dévoreur de livres” werden van 2014 tot 2015 verdeeld door FSC-België en zijn uitgeput. Voorlopig is het materiaal wel nog beschikbaar op www.archibal.org.

Bij vzw Talismanneke vinden we het fantastisch om kinderen te helpen in hun ontwikkeling door te werken met prentenboeken, maar we zijn ook bekommerd om de planeet die we zullen achterlaten voor diezelfde kinderen. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat er geen bossen onherstelbare schade oplopen voor het maken van die mooie boeken.

Archibal de Boekenworm leert kinderen hoe belangrijk bomen zijn en wijst hen op een vrolijke manier de weg naar duurzame keuzes.

De sensibilisatiecampagne werd gerealiseerd in samenwerking met FSC België. FSC (Forest Stewardship Council) is namelijk hét label om zeker te zijn dat papier van duurzame afkomst is.

boek en logboekLeuk voor thuis en in de klas!

Het prentenboek ‘Archibal de boekenworm’ is leuk om (voor) te lezen. Het is een grappig en spannend avontuur en je steekt er veel van op (bijvoorbeeld waar het FSC label voor staat).

Op de knappe illustraties van Rosalie Van Waeyenberge is veel te ontdekken en dus lees je het boek met plezier een tweede of derde keer!

En na het lezen heeft Archibal nog meer voor je in petto! Want je kan ook een persoonlijk logboekje voor kleine boekenwormen maken en invullen (met achterin een hongerig boekenworm die wacht tot je z’n buikje vult!). Zo blijf je ook bij de volgende boeken die je leest, uitkijken naar het FSC label.

Alles is terug te vinden op de website: www.archibal.org. Daarnaast verzamelen we nog creatieve ideeën en titels van kinderboeken met een FSC label op Pinterest en je kan ook Archibals vriendje worden op Facebook.

Voor een onvergetelijke ontmoeting met Archibal kan je hem en schrijfster Nathalie Slosse uitnodigen en dan hoor je het ongelofelijke avontuur in het oerbos uit eerste hand!HandpopArchibal

De campagne werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Tetrapak  en Arjowiggins.

Tekst op de achterflap:

Archibal hoort voor het eerst dat er bomen nodig zijn om papier te maken en dat de bomen op geraken! Samen met zijn vriend Nestor gaat de ondernemende boekenworm zelf een kijkje nemen in het bos, want hij wil nog lang niet stoppen met lezen…
Een verhaal voor iedereen die van boeken én van bomen houdt!

promoteamRecensie:

Technische fiche
Titel:
Archibal de Boekenworm
Auteur:
Nathalie Slosse
Illustraties:
Rosalie Van Waeyenberge
Formaat:
240mm x 180 mm
Info:
www.archibal.org
ISBN:
9789082125207
Indicatieve prijs:
gratis

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *