Verhaal

Een warm dekentje

warm dekentje

In bepaalde gevallen kan een dokter helpen om te sterven en dan spreken we van euthanasie. Heel wat kinderen krijgen er mee te maken wanneer hun ziek of zwaargewond huisdier door de dokter uit zijn lijden verlost wordt. Ook kunnen ze in de familie te maken krijgen met een overlijden dat het gevolg is van een zelfgekozen levenseinde. Wie daar eerlijk met hen over wil praten, vindt weinig hulpmiddelen. Vzw Talismanneke ging de uitdaging aan om dit gevoelige onderwerp op kindermaat te brengen in dit prentenboek.
 

Een warm dekentje biedt een steun in de rug om kinderen te leren omgaan met het afscheid van een geliefd iemand -mens of dier- door medische levensbeëindiging. Een open en duidelijk verhaal over graag zien tot het einde, met achterin informatie en tips voor creatieve verwerking.


Muffin wil nog één keer op het muurtje in de tuin. ‘Weet je nog die keer dat je een sneeuwpoes had gemaakt en Moesje dacht dat ik bevroren was…’ miauwt Muffin. ‘Ja, en in de zomer likte je hier de druppels van mijn ijsjes op’, lachte Sophie.
De kat van de buren komt afscheid nemen.

 
De aanzet tot dit boek kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Chantal Bonet klopte aan bij Nathalie Slosse met haar specifieke verhaal. Én met een vraag.
Het nieuwsblad wijdde er een uitgebreid artikel aan.

Technische fiche
Titel:
Een warm dekentje
Auteur:
Nathalie Slosse
Illustraties:
Marlies van Dijck
Formaat:
28,1 x 23,8
Omvang:
48 p
Uitgeverij:
Van Halewyck
Info:
Gedrukt op FSC-gelabeld papier
ISBN:
9789461317377
Indicatieve prijs:
14,99