Verhaal

de Nachtwensjesautomaat

Een mooi avondritueel zorgt voor veel geluk in de harten van groot en klein. De Nachtwensjesautomaat maakt de reis naar dromenland eens zo gezellig, want dit wonderlijke bedboekje kan meer dan 20.000 snoezige, grappige en verrassende nachtwensjes tevoorschijn toveren.

Hoe werkt de automaat?

Het idee achter deze automaat is het bekende spelletje waarbij verschillende delen van een lichaam moeten worden gecombineerd.

De pagina’s zijn in 4 stukken verdeeld. Het kind kan telkens andere combinaties uitproberen en stopt op die manier telkens een volledig nieuw figuurtje in bed. Mama, papa, oma of opa kan het unieke nachtwensje voorlezen dat gelijktijdig wordt gevormd.

De Nachtwensjesautomaat kan je bovendien tot een hoogstpersoonlijk hebbeding maken. Want op één van de flapjes kan je zelfs je eigen troetelnaam invullen!

Het spelletje is een leuke afsluiter van de dag. Ideaal voor een fantasievol -tikkeltje surrealistisch- avondritueel voor jong en oud. Het boek is bijzonder geschikt als kraamcadeau. Maar het maakt ook iedere babysitter in één klap tot super-babysitter!

Kindjes die de nachten in een ziekenhuisbed moeten doorbrengen mogen al eens verwend worden…DSC_0324

Omdat dit hulpmiddeltje uitstekend geschikt is om de zorgen van de dag helemaal te vergeten, biedt Talismanneke -dankzij de steun van sponsors- met deze Nachtwensjesautomaat een klein geluksmoment aan langdurig zieke kinderen en hun ouders. Villa Rozerood, een respijthuis in De Panne voor ernstige zieke kinderen, ontving daarom een stapel boeken.

Talismanneke dankt in het bijzonder Pfizer voor de steun aan dit project.

Ook als privé persoon kan je nog steeds dit project steunen. Met een kleine bijdrage op onze rekening met vermelding van het project “Nachtwensjesautomaat” kunnen we de stapel boekjes die we schenken groter maken.

Recensies:

Lees hier het overzicht van alle berichten over de Nachtwensjesautomaat .

 

Technische fiche
Titel:
de Nachtwensjesautomaat
Auteur:
Nathalie Slosse
Illustraties:
Lucy Elliott
Formaat:
15 x 28 cm
Omvang:
24 p.
Uitgeverij:
Abimo
Info:
Gedrukt op stevig karton met FSC label
ISBN:
9789462340244
Indicatieve prijs:
10,00 €

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Één Reactie

  1. Anne Geens
    Geplaatst op 13 maart 2014 om 18:12 | Permalink

    Ik kocht de Nachtwensjesautomaat voor een kindje van 4 als cadeautje met Kerstmis. Pas hoorde ik over het enthousiasme over dit boek. Elke avond wordt het weer opengeslagen en worden de gekste verhaaltjes verzonnen bij de combinaties. Het is tegelijk vertederend, en zet aan tot creativiteit. Het boek blijft de hele nacht mee in bed. Zo zijn meteen ook de leuke dromen verzekerd 🙂