Verhaal

Vaarwel ♥ Mijn boekje vol herinneringen

Wanneer een geliefd iemand doodgaat, blijft een grote leegte achter. Herinneringen zorgen ervoor dat die persoon een beetje verder leeft in je hart. Dit invulboekje helpt jouw kind om die herinneringen te verzamelen. Zo ontstaat een tastbaar aandenken om vandaag en in de toekomst te koesteren.

Dit is het klassieke herinneringsboek, maar dan uitgedacht voor de echte Snuiter-fan: gevoelig, verbindend, hartverwarmend, op maat van kinderen,…

De bekende illustraties uit de Snuiter-boeken van de hand van Rocío Del Moral zorgen voor de juiste sfeer, zonder te donker en droevig te worden.

Maar de echte waarde moet je zelf toevoegen door het boekje te vullen met herinneringen aan die ene persoon die je zo mist. Er is ruimte voor foto’s, om te kleuren of zelf iets te tekenen, aanvinkvakjes en invullijntjes en op het einde vind je ook nog enkele pagina’s om door anderen die ♥ gekend hebben te laten invullen.

Zo zal dit boekje kinderen steun en troost bieden vlak na het overlijden, maar ook jaren later, en het kan een aanzet zijn om hun gevoelens te delen met anderen.

Vaarwel ♥ Mijn boekje vol herinneringen verscheen bij uitgeverij Van Halewyck en is te koop via de boekhandel.

Enkele pagina’s om een idee te krijgen van wat je er mag van verwachten:

Preview: Vaarwel - Mijn boekje vol herinneringen
Preview: Vaarwel - Mijn boekje vol herinneringen
Preview: Vaarwel - Mijn boekje vol herinneringen
Preview: Vaarwel - Mijn boekje vol herinneringen
Preview: Vaarwel - Mijn boekje vol herinneringen
Preview: Vaarwel - Mijn boekje vol herinneringen
Preview: Vaarwel - Mijn boekje vol herinneringen

 

Technische fiche
Titel:
Vaarwel ♥ Mijn boekje vol herinneringen
Auteur:
Nathalie Slosse
Illustraties:
Rocío Del Moral
Formaat:
176 x 176 mm
Omvang:
48p
Uitgeverij:
Van Halewyck
Info:
Gedrukt op papier met FSC label
ISBN:
978-94-6131-792-6
Indicatieve prijs:
9,99

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Tess Fliers - Derde Boom Links
  Geplaatst op 1 april 2018 om 12:02 | Permalink

  Vanuit mijn praktijk de Derde Boom Links geef ik Masterclasses en trainingen aan professionals over hoe om te gaan met verlies bij kinderen en jongeren. Tijdens deze trainingen ontvangen zij een treasurebag, een tasje vol met prachtige materialen die zij na deze training direct kunnen inzetten bij kinderen die zij in hun werk tegen komen. Het boekje Vaarwel was o.a. onderdeel van deze treasure bag en ik vind het echt een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt (of zelf kinderen heeft) die met overlijden geconfronteerd worden. Het is een prachtig mooi vorm gegeven boekje waar kinderen zelf (of met behulp van een ouder / professional) hun herinneringen kunnen verzamelen. Het helpt hen in het doorlopen van hun rouwproces, stil te staan bij het verdriet, bij de herinneringen aan het overlijden, maar ook stil te staan bij de mooie en grappige herinneringen.

 2. Monique
  Geplaatst op 8 februari 2018 om 17:22 | Permalink

  12 december j.l is mijn vader helaas overleden. Ik heb het boekje vaarwel voor mijn 10 jarige dochter gekocht. Echt een prachtig boek met mooie illustraties en teksten. Mijn dochter vond het super fijn om zelf in te vullen en ze vond het fijn om aan iedereen te laten zien. Het is echt een aanrader om dit boekje aan te schaffen. Het helpt je zo goed om herinneringen een plaatsje te geven. Je leeft zo in een rollercoaster je kind zit met zoveel vragen en op deze manier help het je kind bij het verwerken van een dierbaar iemand . In dit geval de opa van mijn dochter.

 3. Palliatieve Hulpverlening Antwerpen
  Geplaatst op 7 februari 2018 om 09:10 | Permalink

  Vanuit PHA ondersteunen wij regelmatig kinderen die geconfronteerd worden met een palliatieve situatie. Wij hebben een aanbod van lees- en werkboekjes die kinderen kunnen helpen om dingen te begrijpen en er mee om te gaan. “Grote Boom is ziek” en “Afscheid van Grote Boom” behoren absoluut tot onze favorieten, we zijn dan ook erg enthousiast dat er met “Vaarwel” weer een prachtig boekje is bijgekomen. Kinderen kunnen zo op een gepersonaliseerde manier hun overleden dierbare (en Snuiter, die voor velen doorheen het ziekteproces een heel belangrijke nabije werd) een stukje mee blijven dragen.